Hortensia

Fira med oss under Stora planteringsveckan!

Vi har funnits på plats i Vellinge i 50 år. 1974-2024.

.

Detta händer lördagen den 7 september hos oss:

.

10.30 Eva Robild, författare och beskärningsexpert - Är författare till boken Konsten att beskära. Eva ger råd och tips kring beskärning av fruktträd, bärbuskar, prydnadsträd och buskar samt tipsar om lämpliga redskap. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Eva Robild Foto: Eva Lie
Eva Robild. Foto: Eva Lie

12.00 Nils Ove Gustafsson, rhododendron- och magnoliaexpert
- Nils Ove är medlem i sydsvenska rhododendron- och magnoliasällskapet. De arrangerar föreläsningar, träffar och organiserar resor till olika plantskolor och intressanta trädgårdar. Nils Ove kommer hålla föredrag om ’Rhododendron & Magnolia under året’. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Nils Ove Gustafsson
Nils Ove Gustafsson

10.10-15.40 Annica Lindberg, landskapsingenjör - Annica har mångårig erfarenhet som trädgårdsarkitekt och arbetar med fokus på klassiska attribut, blomning över hela säsongen och att skapa mysiga trädgårdsrum med det lilla extra. Boka in 20 min gratis rådgivning via vår mail info@tradgardsbutikenvellinge.se. Fullbokat. Skriv upp er på reservlista.
Mötesplats i krukväxthuset (gamla växthuset).

Annica Lindberg
Annica Lindberg

10.30-15.30 Jens Terp, Fausol - Fausol är en stor grossist av gödning och andra trädgårdstillbehör i branschen. Fausol har funnits sedan 1969 och är ett danskt familjeägt företag. Jens station hittar du i anslutning till gödningsmedlen och trädgårdstillbehör.

Jens Terp
Jens Terp

10.30-15.30 Per Andersson, Skånefrö - Deras gräsfrö som odlas i Skåne har vid flera tillfällen utsätts till bäst i test av Råd & Rön. Sedan 1928 står Skånefrö med rötter och fötter stadigt i den skånska myllan. Ställ era frågor kring gräsmatta till Per. Per station hittar du i anslutning till gräsfröna.

Per Andersson
Per Andersson

10.30-15.30 Peter Josefsson, Fagerhults Garden AB - Fagerhults Garden har mångårig erfarenhet av att förädla jord och torv till både hobby och yrkesodlare. Peter utför en enklare jordanalys av pH och ledningstal. Ta med dig ca. 0,5 liter jord från trädgården från ca. 10 cm djup. Peter Josefssons station hittar du i anslutning till jordsäckarna.

Peter Josefsson 2

Fikabilen Café Fatto Bene är på plats båda dagarna och säljer go’ fika. Café Fatto Bene hittar du i nya växthuset

Café Fatto Bene
Café Fatto Bene

INSTÄLLT! 10.30-15.30 Karl-Ebbe Edberg, Gardena - Gardena är en ledande leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och bevattningssystem vilket distribueras i mer än 100 länder världen över. INSTÄLLT!

.

Detta händer lördagen den 14 september hos oss:

.

10.30 Maria Hansson, trädgårdsmästare - Berättar om vikten av planering, förarbete och rätt växt på rätt plats för en hållbar trädgård. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Maria Hansson
Maria Hansson

11.45 Christina Högardh-Ihr, författare, rosexpert och arrangör av trädgårdsresor - ger inspiration och rådgivning om rosor. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Christina-Hogardh-Ihr
Christina-Hogardh-Ihr

13.00 Filip Johansson, influencer - Känd som GardenR på Instagram, ger smarta tips hur du kan förenkla ditt trädgårdsliv. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Filip Johansson Foto: Peter Carlsson
Filip Johansson Foto: Peter Carlsson

14.30 Mattias Rosberg - Har en gedigen erfarenhet av japanska lönnar i skånskt klimat. Mattias föreläser om skötsel, plantering och beskärning av japanska lönnar. Föredraget kommer att hållas inomhus i nya växthuset.

Mattias Rosberg
Mattias Rosberg

OBS! Vi reserverar oss för eventuella ändringar och sena avbokningar

Utöver den Stora Planteringsveckan fyller vi även 50 år och det firar vi ordentligt med massor av fina erbjudanden i butiken. Håll utkik efter kommande inlägg om våra erbjudanden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *