Stora Planteringsveckan

Stora Planteringsveckan 2024

Stora Planteringsveckan är en årlig fest av odlarglädje, trädgårdsinspiration och kunskap om allt möjligt som har med trädgård att göra. Trädgårdsbutiker och plantskolor över hela landet medverkar i detta evenemang.

Stora Planteringsveckan börjar alltid första lördagen i september och håller på till söndagen i veckan därpå, totalt nio dagar. Hösten är en utmärkt planteringstid för nästan alla fleråriga växter. Jorden är fuktig och lätt att gräva i, luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper stressas av brännande sol och perioder av torka. För din del betyder höstplantering mindre passning med vatten jämfört med att plantera under vår eller sommar. Växterna är fulladdade med energi, redo att snabbt etablera sig i din trädgård.

Rosor, lövfällande träd och buskar, klätterväxter och perenner kan du dessutom fortsätta plantera till långt in på hösten, ända tills tjälen går i jorden. Blir det ingen tjäle kan du plantera på vintern också. Det du bör vänta med till våren är egentligen bara växter som är på gränsen till härdiga där du bor.
Vintergröna växter bör planteras innan oktober är slut, detta för att växterna ska hinna etablera sig på växtplatsen.

Årets ambassadör för Stora Planteringsveckan är Linnéa Dickson

Årets Höstfröjd

Blåbärsbuskar har utsetts till Årets höstfröjd 2024

Årets höstfröjd 2024

Välkomna in i butiken och botanisera bland våra fina blåbärsbuskar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *