Bekämpning mot sorgmyggor

Sorgmyggor
.

Har du problem med sorgmyggor? Sorgmyggan är en svart liten insekt som flyger omkring i ett sicksack mönster. Myggan lägger sina ägg i jord som är fuktig och blöt och svärmar därför oftast kring blomkrukorna inomhus. Sorgmyggorna är ofarliga för växter som har ett etablerat rotsystem. De kan dock vara väldigt irriterande när de blir många i antal och börjar svärma på större ytor i hemmet.
Använd Bionemas Nemablom tillsammans med klisterskivor från Nelson Garden och Biobasiq för att bekämpa sorgmyggan i sina olika livsstadier. Nemablom blandas ut i vatten och kan även användas i förebyggande syfte.

Nemablom är en kylvara och förvaras i kassan, fråga personalen om du vill köpa produkten.

Larvskydd
Larvskydd

Varje förpackning innehåller 30 gram med doseringen 1-2 gram/10 m².

LARVskydd är en kylvara och förvaras i kassan, fråga personalen om du vill köpa produkten.

Fjärilslarver (ex buxbomsmott)

.
LARVskydd, är en biologisk produkt som är effektiv mot fjärilslarver i odlingar av köksväxter, bär, frukt och prydnadsväxter; exempelvis kålmal, kålfjäril, grönsaksfly, frostfjäril, häggspinnmal och fruktskalvecklare.
Medlet går inte att använda mot larver som gnager sig in i frukter eller inuti blad.
Produkten blandas ut i vatten och ämnet måste komma i kontakt med larven för att ge effekt. Rör det sig om larver som har spunnit ett nät kring sig, bekämpar du detta bäst genom att plocka bort dessa nät för hand. Förstör sedan näten och dess innehåll. På detta sätt motverkar nya angrepp. Behandlingen kan behöva upprepas.

Svampangrepp

BINAB t Nyttosvamp

Är ett biologiskt växtskyddsmedel som är effektivt och förebygger bland annat svampangrepp som gråmögel hos jordgubbar, svartfläcksjuka på rosor och häxringar i gräsmattan.  Används mot svampangrepp på träd, bärväxter, prydnadsväxter, gräsytor, grönsaker och buskar.
Blandas ut i vatten och sprejas ut över det drabbade området. Mängden produkt som ska användas vid bekämpning varierar beroende på vad som ska behandlas. Bruksanvisning medföljer i förpackningen.

BINAB t Nyttosvamp är en frysvara och förvaras i butikens lager, fråga personalen om du vill köpa produkten.

Mjöldagg
Mjöldagg
Binab och Kumulus
Binab och Kumulus

Kumulus DF är ett svampmedel avsett för bekämpning av framförallt mjöldagg. Medlet har dock även effekt mot Monilia och Venturiaarter. Kumulus DF används i förebyggande syfte och behandlingen bör påbörjas vid första tecken på angrepp.

Produkten blandas ut i vatten. Mängden Kumulus DF som ska användas vid bekämpning varierar beroende på vad som ska behandlas.
Det är viktigt att både bladens över- och undersida besprutas, dock inte så mycket att vätskan rinner av bladen. Medlet har god regnbeständighet.

Snigelangrepp

Tergent SnigelNIX lockar effektivt till sig mördarsniglarna och snäckor, som äter sig mätta på medlet och drar sig tillbaka ned i jorden och gömställen och dör, således blir inga döda uttorkade sniglar liggande kvar på marken efteråt.

Strö ut pelletsen jämnt på kvällen när sniglarna är som mest aktiva. Bäst effekt får medlet om det är fuktigt eftersom mördarsnigeln föredrar mjuk och fuktig föda. Det kan därför vara bra att vattna före spridning om det är torrt.

Förpackningen räcker till cirka 220 m2.

FERREX Garden är en liknande produkt från Nelson Garden som räcker till 500 m2.

Snigelbarriär koppartejp är självhäftande koppartejp som klistras runt hela kanten på urnor, krukor, pallkragar m.m. Ett miljövänligt sätt att skydda plantorna från sniglar.

Snigelmedel
Snigelmedel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *